5 ideeën voor een teambuilding op werk

lasergame huren bij HuurbijDaniek

Samen sta je sterker en teamwork makes the dreamwork. Er bestaan veel cliché’s over teamwork, maar dat maakt ze niet minder waar natuurlijk. Een team dat elkaar door en door kent is goud waard omdat het gewoon veel kleine oneffenheden wegneemt in de samenwerking. Voor een gestroomlijnde samenwerking wil je dan ook een team dat echt goed op elkaar is ingespeeld. Dat is de reden dat veel bedrijven veel investeren in teambuilding. Het werkt namelijk echt en het levert resultaten die niet in geld zijn uit te drukken. Het is bewezen dat bedrijven die veel in teambuilding investeren over het algemeen succesvoller zijn. Alleen wat doe je op zo’n teambuilding? Wij geven je 5 ideeën.

Survival

Een van de beste manieren om een team snel te laten hechten is door ze in een situatie te brengen waarin je echt op elkaar bent aangewezen. Zo leer je namelijk ontzettend snel wat je aan elkaar hebt. Denk aan uitdagingen als navigeren met een kompas of het bouwen van hutten of touwbruggen. Je kunt dit doen in bijvoorbeeld de Ardennen of je gaat naar een outdoorcentrum om dit in Nederland onder begeleiding te doen.

Koken

Tenzij je in de horeca werkt is koken waarschijnlijk heel iets anders dan je normaal zou gaan doen met je team. Er bestaan veel bedrijven die kookworkshops verzorgen. Zo kun jij als baas dus iets terug doen naar je team door hen te trakteren op een culinaire ervaring en daarbij zet je mensen samen voor een uitdaging om een nieuw gerecht te maken. Ook hier komt samenwerking bij kijken en wellicht ontdekken collega’s bij elkaar nieuwe talenten.

Lasergamen

Lasergamen werd lang gezien als een echte klassieker onder de teambuilding activiteiten voor bedrijfsuitjes, maar bijvoorbeeld ook voor vrijgezellen en -kinderfeestjes. Daar is lasergamen zo populair in geworden dat het een beetje als een cliché begon te voelen. Het is echter ook weer aan een opmars bezig. Je kunt namelijk ook gewoon een lasergame huren bij HuurbijDaniek. Dan heb je een set die je zelf overal kunt gebruiken. Je kunt dus overal spelen zoals op de werkvloer zelf bijvoorbeeld. Verbouw de boel eens lekker en zet een rookmachine en wat discoverlichting aan. Zo heb je al snel een onvergetelijke teambuilding.

Bouwen

Geef teams de opdracht om samen te werken en constructies te bouwen met materialen zoals touw, karton, plakband en rietjes. Dit kan variëren van het bouwen van een brug die een gewicht kan dragen tot het maken van een toren met de grootst mogelijke hoogte. Het bevordert creatief denken, samenwerking en technisch inzicht.

Activiteiten op het water

Dit is vooral een tip voor in de zomer, wanneer het mooi weer is. Huur boten, dit kunnen  motorboten zijn, maar bijvoorbeeld ook kano’s of kajaks waar je vervolgens het water mee op gaat. Nog leuker is het wanneer je materialen regelt waarmee je mensen zelf een kano laat bouwen. Zo heb je dus een bouwuitdaging en een wateractiviteit in één.