5 redenen om te kiezen voor elektronische rolgordijnen!

5 redenen om te kiezen voor elektronische rolgordijnen!

Ben jij ook zo’n fan van elektronische snufjes en gadgets? Tegenwoordig zie je steeds vaker slimme gadgets terugkomen in het interieur. Het leven wordt ons steeds makkelijker gemaakt met hightech apparatuur. Heb jij al een elektrische stofzuiger, smart verlichting of smart speaker als Google Home in huis? En wat dacht je van elektrische rolgordijnen? Lees verder en ontdek de voordelen van elektrische rolgordijnen.

Rolgordijnen zijn zeer populair

Rolgordijnen zijn ongekend populair en dat heeft te maken met de keuze uit verschillende stoffen en kleuren en met het gemak waarmee je rolgordijnen bedient. Normaalgesproken bedien je rolgordijnen met een ketting en kun je het doek handmatig op en neer bewegen, maar sinds een aantal jaar is het ook mogelijk om te kiezen voor elektrische bediening!

Waarom kiezen voor een elektrisch rolgordijn?

Gemak is steeds belangrijker voor ons. Het elektrisch rolgordijn zorgt voor ultiem comfort en bedieningsgemak. Het elektrisch rolgordijn van de raamdecoratiespecialist PAX Raamdecoratie wordt standaard geleverd met Profit Line batterijmotor, batterijhouder, batterijen, oplader en handzender. 

Wat zijn de voordelen van een elektrisch rolgordijn:

 • Gemakkelijke bediening met afstandsbediening
 • Meerdere rolgordijnen tegelijk bedienen
 • Ideaal voor hoge en lastig bereikbare ramen
 • Veilig voor jonge kinderen (geen bedieningsketting)
 • Motor is niet zichtbaar
 • Verduisterende of semi-transparante stof
 • Luxueus en stijlvol
 • Meer dan 200 kleurkeuzes

Hoe bedien je elektrische rolgordijnen?

Je kunt elektrische rolgordijnen op twee manieren bedienen:

 1. Met een afstandsbediening

Met de afstandsbediening kun je het rolgordijn op en neer bewegen, maar ook kun je gemakkelijk met 1 druk op de knop naar een voorgeprogrammeerde stand gaan. Met 1 afstandsbediening kun je 5 rolgordijnen tegelijk bedienen. Wil je nou meer rolgordijnen tegelijk bedienen, dan kun je een aparte 15-kanaals afstandsbediening erbij bestellen zodat je 15 rolgordijnen tegelijk kunt bedienen. 

 1. Met een wandschakelaar

Een wandschakelaar is een schakelaar die je op de wand monteert en zo kun je het rolgordijn op en neer bedienen.

Inmeten door een professional

Een elektrisch rolgordijn is ideaal in gebruik en van zeer hoge kwaliteit. Natuurlijk hangt er een ander prijskaartje aan dan aan een rolgordijn met kettingbediening. Om er zeker van de zijn dat je de juiste maat besteld, kun je het best de juiste maten laten inmeten door een professional. Door de meetservice rolgordijnen aan huis ben je zeker van dat het product perfect past!

Maatwerk: jouw rolgordijn zelf samenstellen

Nog een voordeel is dat je het rolgordijn helemaal naar wens kan samenstellen. Je bepaalt niet alleen de afmetingen, maar ook de opties en uitvoeringen. Echt maatwerk dus!

 1. Kies de kleur van jouw elektrische rolgordijn
 2. Kies de gewenste stof (transparant, verduisterend of semi-transparant)
 3. Wil jij een rolgordijn met of zonder zijgeleiding, d.m.v. een u-profiel of staaldraad?
 4. Ga voor een standaard onderlat of een beklede onderlat.