Ben jij sportvisser of mooiweervisser?

Vissen is een hobby, maar ook een sport. Voor het sportieve element heb je niet eens tegenstanders nodig. Je kunt namelijk ook in competitie gaan met jezelf, door steeds voor steeds grotere exemplaren te gaan. Dat krijg je voor elkaar door meer te leren van materialen, de meest geschikte visstekjes te zoeken en door ervaring. Daarover is al veel geschreven. Wat je ook als sportieve uitdaging kunt zien, is het trotseren van de elementen. Hoe ga jij om met regen, wind en kou? Ga je er in alle weersomstandigheden met je visspullen op uit, of ben je slechts een mooiweervisser? In dat laatste geval ben je meer een hobbyist, nietwaar? Word ook een echte sportvisser en wapen je tegen de elementen met deze tips van Raven!

Uitrusting

Als vissen je passie is dan wil je niet te veel afhankelijk zijn van het weer. Gelukkig is er het een en ander verkrijgbaar aan uitrusting waarmee je de elementen kunt trotseren. Zo vind je bij elke outdoorwinkel, dumpshop of hengelsportwinkel wel een paar warme, waterdichte laarzen, goede buitenbroek en geschikte jas. Met allerlei accessoires, zoals een visserspet, handschoenen en bodywarmers maak jij je outfit compleet. Zit je graag droog en beschut, dan kun je overwegen een vistent te kopen. Voor de echte koude dagen (waarom niet vissen in de winter?) zijn er warmtepakken verkrijgbaar. Niets of niemand houd jou nog van de waterkant.

Instelling

Verder is het een kwestie van de juiste instelling, of je een mooiweervisser bent of niet. Zelfs met bovenstaande uitrusting zul je nog voelen dat het koud en nat is. Ben jij daartegen bestand? Dan mag je jezelf wat ons betreft een echte hengelsporter noemen, of je het nu tegen anderen opneemt of alleen tegen jezelf.