Bezoek Ljubljana

Ljubljana

Als je binnenkort naar Slovenië op vakantie gaat, dan moet je zeker een keer de prachtige stad Ljubljana bezocht hebben. Dit is een zeer oude stad en dat kan je direct zien aan de oude maar zeer prachtige architectuur dat er te vinden is. Sommige bruggen en wegen zijn duizenden jaren oud en stammen af van verschillende koninkrijken waar Slovenië onderdeel van is geweest. Ljubljana is een vrij grote stad maar kent een klein inwonersaantal van circa 200.000 mensen. In deze prachtige stad is van alles te beleven. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om naar een voorstelling te kijken bij het openlucht theater. Ook kan je de prachtige architectuur van de stad bewonderen. 

Ljubljana

Overnachten in Ljubljana

Als je eenmalig of voor een dagje de stad wilt bezoeken, dan is het belangrijk dat je ook een plek hebt waar je kan overnachten. Macedonië is een vrij klein land maar het is niet erg fijn als je niet uitgerust moet gaan rijden of laat in de avond moet gaan rijden. De stad Ljubljana kent vele prachtige hotels waar je een hotelkamer kan boeken. Als je de gehele vakantie in Ljubljana wilt verblijven, dan kan je het beste ervoor kiezen om een vakantiehuisje te boeken. Je bent dan namelijk goedkoper uit ondanks dat Ljubljana een vrij goedkope stad is

Andere steden van Slovenië bezoeken

Het is erg leuk om niet alleen de stad Ljubljana te bezoeken als je op vakantie gaat naar Slovenië. Er zijn namelijk tientallen andere steden in Slovenië die het verkennen zeker waard zijn. Het is erg belangrijk om te weten dat deze steden soms ver van elkaar verwijderd zijn. Je moet dus soms enkele uren reizen om een stad te kunnen bezoeken. Dit zal dan ook met de auto moeten aangezien er amper treinen rijden door Slovenië.