Creatief met epoxy? Dit kun je allemaal maken

Ben jij een echte creatieveling en wil jij graag bezig zijn met het maken van allerlei leuke en creatieve kunstwerkjes? Dan heb je vast wel eens van epoxy lijm gehoord. Met epoxy kun je allerlei dingen maken, zoals een marmer look aan een tafel, prachtige en unieke sieraden, zelfgemaakte onderzetters en nog veel meer. Natuurlijk kun je ook epoxy gebruiken als lijm, plamuur of lamineerhars om je huis helemaal af te maken, maar hier leggen we uit hoe je de epoxy van Van Dijken Pro kunt gebruiken voor de hobby. 

Tafel met een marmerlook

Wil je graag zelf een tafel maken met een marmerlook? Dan kun je dat doen door gebruik te maken van epoxy. Daar heb je wel een tafel voor nodig met een opstaande rand, zodat je de epoxy erin kunt gieten. Mix twee kleuren epoxy met elkaar op de bovenkant van de tafel. Maak zelf een mooi patroon door gebruik te maken van een dun stokje, zoals een satéprikker. Wanneer je het gewenste resultaat ziet, laat je de tafel drogen in een ruimte die niet warmer is dan 19 graden celcius. 

Unieke en prachtige sieraden

Met epoxy kun je allerlei unieke sieraden maken, bijvoorbeeld ringen, hangers, oorbellen en armbandjes. Dit kun je doen door gebruik te maken van verschillende mallen voor sieraden. Meng je favoriete kleuren en vul de mallen. Wanneer de epoxy gedroogd is kun je je sieraden showen door ze zelf te dragen of door ze cadeau te doen. 

Onderzetters van epoxy 

Ook kun je met epoxy allerlei unieke onderzetters maken. Wil je een zelfgemaakt cadeau geven aan iemand of ben je toe aan nieuwe onderzetters voor op de tafel? Met een mal voor onderzetters, verschillende kleurstoffen, een mengbeker en kleurspatels maak jij de mooiste onderzetters.