De 4 gaafste ideeën voor een zomerparty met kids

Lasergame huren

De zon en het lekkere weer komen er alweer aan, en waarschijnlijk heb je dat al wel gemerkt. Wat is er nou nog leuker dan een sportieve, gezellige activiteit voor kinderen te organiseren? Kinderen hebben vaak een hoop energie dat ze kwijt moeten. Daarnaast houden ze van afleiding en entertaining. Een zomerparty kan dus heel handig zijn en je hoeft daarmee helemaal niet duur uit te pakken. Jij bepaalt hoe tof het feestje wordt, hoelang het duurt, waar je het organiseert en voor welk budget. Je hebt alles in eigen handen, lees maar gauw verder.

Lasergamen: avontuur en adrenaline

Lasergamen is een mix van trefbal en paintball, wat in zowel teams als individueel tegen elkaar gespeeld kan worden. Daarnaast kent het, net zoals de volgende punten die ik ga benoemen, meerdere spelvormen, zodat je altijd wel afwisseling hebt. Bij lasergamen krijgt elke speler een lasergun, die voorzien is van geluiden, 3 levensbalken met elk 4 levens, een herlaadknop en verschillende munities. De guns werken door middel van een onzichtbare en onschadelijke laserstraal. De bedoeling is dat je zelf zo min mogelijk geraakt wordt en zo veel mogelijk tegenstanders raakt en uitgeschakeld. Daarbij komt er veel adrenaline vrij. En dat maakt het dan ook zo leuk. Lasergame huren is voor iedereen, jong en oud.

Archery tag: historisch en spannend

Archery tag lijkt ook wel een beetje op lasergamen, maar de beleving is echt wel heel anders. Elke speler krijgt een pijl, boog en gezichtsmasker. Aan de pijlen zit een foam-top, zodat deze geen pijn doet. Bij archery tag sta je echt in de schoenen van Robin Hood. Het zal een slagveld zijn, waarbij strategie en teamwork ook echt een must is. Daarnaast vereist het handigheid, zeker het richten en raak schieten. In het begin kan dit nog wat lastig zijn, maar je zult het al snel onder de knie hebben. De spelers mogen zelfs pijlen uit de lucht vangen, zodat ze extra punten verdienen. En je kunt ook objecten toevoegen die de spelers van elkaar moeten raken. Dat zorgt voor variatie en vermaak.

Paintball: echte ervaring en strategie

Paintball is ook zo’n toffe activiteit. Het lijkt op lasergamen, alleen is het wat realistischer. Voor wat oudere kinderen is dit altijd wat spannender, zeker als ze al vaker gelasergamed hebben. Bij paintball schiet je op elkaar met uitwasbare en biologisch afbreekbare balletjes. Je zult ook moeten schuilen, de balletjes moeten ontwijken en zo veel mogelijk tegenstanders moeten raken. Aan de verf is te zien hoe vaak iemand geraakt is. De balletjes doen geen pijn, maar je voelt ze wel. Daardoor lijkt het net echt. Zorg dat je een locatie hebt met genoeg bewegingsruimte en voeg uitdaging toe. Denk aan targets, een missie of eigen spelregels. Hoe leuk is dat?

Bubbel voetbal: hilarisch en entertainend

Als laatste is bubbel voetbal ook echt aan te raden. Dit is wel weer wat anders, want het is voetbal alleen dan in een bubbelbal. Dit spel is meer entertainend en grappiger, de spelers zullen ook echt om elkaar kunnen lachen. Het is niet alleen grappig om iemand in een bubbelbal te zien rennen waarin het lijkt dat je korte benen hebt, maar het beuken van elkaar en dat een speler dan niet meer overeind komt is ook hilarisch. Dat is immers niet zo gemakkelijk. Naast voetbal zijn er nog veel meer mogelijkheden. Denk aan sumoworstelen, Britse Bulldog, ren-battle of koprol estafette. Zo hou je het wel de hele dag vol. En je hebt dus niet per se een doel en voetbal nodig. Dat maakt het wel zo handig.

Leuke extra’s huren

Naast een bubbel voetbal, paintball, archery tag en lasergame set huren kun je ook nog leuke extra’s toevoegen. Zo voeg je meer sfeer, spanning en afwisseling toe. Denk aan bunkers, lasergame vesten (hiermee kunnen spelers elkaar op de buik of rug raken), targets, camouflagenetten, rookmachines, discolampen, lasers, een barbecue of fotobooth. Daarnaast kun je ook een video- of fotograaf (die je wel of niet kent) vragen om alles vast te leggen, prijzen of diploma’s als beloning voor de spelers (zorgt ook voor motivatie), regelen en schmink. En wat denk je van het combineren van meerdere activiteiten bij een grote groep of het combineren van bijvoorbeeld lasergame met karaoke of silent disco? Hierdoor kun je extra’s hergebruiken en langer van je dag genieten. Even na feesten en genieten kan zeker geen kwaad.