De allerlekkerste pasta recepten vind je hier!

Wie houdt er nou niet van een heerlijk bord pasta? Het is een van de meest variabele en populaire gerechten ter wereld en daarom komen pasta recepten ook in allerlei vormen en maten voor. Al deze keuze is natuurlijk enorm leuk, maar wat zijn nou de lekkerste recepten om jezelf en de mensen voor wie je kookt heerlijk te verwennen? In dit artikel lees je hoe je zelf je eigen pasta kan maken en ook worden een aantal populaire categorieën besproken.

Hoe kun je je eigen pasta maken voor je pasta recepten?

Pasta eten is natuurlijk heel erg leuk, maar pasta maken ook! Het is een stuk makkelijker dan het lijkt, en het smaakt vele malen beter dan de pasta van de supermarkt. Het proces om je eigen pastadeeg voor je pasta recepten te maken bestaat uit maar drie stappen:

  • Leg tarwegriesmeel op een hoop op het aanrecht en maak met je vingers een kuiltje in het midden van het meel. Giet geleidelijk water in het kuiltje en meng het water voorzichtig met het meel met je vingers. Doe dit tot al het benodigde water is opgenomen en voeg daarna de olijfolie toe. Bedenk dat verschillende pasta recepten verschillende verhoudingen vragen.
  • Zorg ervoor dat het deeg vrij is van klonten door het gedurende 10 minuten stevig te kneden. Hierna kan het deeg in huishoudfolie gewikkeld worden om een 30 minuten te rusten.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer één millimeter. Een pastamachine is hierbij een handig apparaat om bij de hand te hebben. Met deze dunne laag deeg kan jij je verbeelding loslaten om alle vormen pasta voor je pasta recepten te maken die je maar wilt!

Welke soorten pasta recepten zijn er?

Ten eerste zijn er de makkelijke pasta recepten. Want pasta is natuurlijk niet alleen een heel erg lekkere maaltijd, maar ook enorm makkelijk te bereiden. Dit maakt pasta tot de ultieme snelle, gezonde, lekkere maaltijd perfect voor wanneer je weinig tijd of zin hebt om lang achter het fornuis te staan zwoegen. De recepten van eatertainment zijn makkelijk, maar niet minder lekker! Zo is de klassieke lasagne bolognese een echte aanrader, of juist een vegetarische truffelravioli in romige botersaus voor de plantaardige eters onder ons.

Een andere categorie recepten zijn de gezonde pasta recepten. Deze recepten spelen in op het feit dat pasta zo gezond is als je het zelf maakt. Gezonde pastagerechten met kip zijn erg populair, zoals penne met kip en spinazie, of de tijdloze pasta alfredo. Vervang de pasta door de volkoren variant voor een extra verantwoorde keuze! Zo zorg jij goed voor je lichaam, en je smaakpapillen.

Geen artikel over pasta is compleet zonder pasta pesto te benoemen. Deze pasta variant is een Italiaanse klassieker die gemaakt wordt met basilicumpesto. Er zijn talloze variaties op de pasta pesto te bedenken om het helemaal aan te passen op jouw smaakstijl en waar je die avond zin in hebt. Je kunt een pasta pesto bijvoorbeeld ook met kip maken, of koud als salade eten.

Meer weten over de lekkerste pasta recepten?

Wil je meer weten over de recepten die hierboven genoemd zijn? Kijk dan voor volledige en duidelijke instructies en ingrediëntenlijst op www.eatertainment.nl. Op de website staan nog veel meer lekkere pasta recepten voor je om uit te proberen. Gezien de grote variatie die pasta mogelijk maakt, zit er voor iedereen wat lekkers tussen!

Zoek je dagelijkse inspiratie voor je avondmaaltijd? Volg dan eatertainment op Instagram of surf naar de website eatertainment.nl voor een dagelijks antwoord op de vraag “wat eten we vandaag?”.