De eerste stap om te beginnen met tekenen: Faber Castell polychromos kopen

faber castell polychromos kopen

Om goed te starten met tekenen kan je Faber Castell polychromos kopen. Goed kunnen tekenen is een talent wat je hebt of niet, ondanks dat kan het alsnog heel leuk zijn. Je kunt het ook makkelijker voor jezelf maken door te starten met goede potloden. Goede potloden dragen bij aan jouw creaties. Er zijn een heleboel soorten kleurpotloden waar je voor kunt kiezen. Daarom is het goed om ook te kijken naar de kwaliteit en niet gelijk op prijs af te gaan of je laten afschrikken. 

faber castell polychromos kopen

Kwaliteit van kleurpotloden

Het kan zijn dat je kleurpotloden koopt waar de kwaliteit niet goed van is. De punt breekt regelmatig af. De kleur die er vanaf komt is erg vaag. Je moet veel kracht zetten om een goede lijn te zetten of een vlak te tekenen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Voor kinderen is dat prima materiaal maar wanneer je als volwassenen lekker even zit te tekenen is dit niet wat je wilt. Zeker wanneer je tekeningen steeds mooier worden kan je beter goede kwaliteit kleurpotloden nemen, je kunt bijvoorbeeld Faber Castell polychromos kopen. 

Inspiratie voor je tekeningen

Soms wil je wel graag tekenen maar weet je gewoon niet wat. Daarom wat tips waar je wel inspiratie uit kunt halen. Kijk terug in je fotoalbum. Is er een mooie plek of bezienswaardigheid waar je bent geweest? Dan is het erg leuk om deze na te tekenen. Dit is gelijk ook een leuke oefening om steeds realistischer te gaan tekenen. Het hoeft natuurlijk helemaal niet perfect, maar het is wel leuk als je je eigen foto er in begint te herkennen. Daarnaast kan je op sociale media ook veel inspiratie opdoen, zoals op Pinterest. Hier staan veel tekeningen die anderen gemaakt hebben. Deze kan je natuurlijk namaken. 

Heb je echt geen inspiratie? Dan zijn er kleurboeken voor volwassenen waar je ook lekker los in kan gaan. Maak de mooiste kleurcombinaties en wees lekker creatief. Tekenen is ontspannen, dat wil jij toch ook?