De grootste verzamelobjecten

Postzegel verzameling

Tijdens de corona crisis zaten veel mensen thuis door de lockdown. De positieve kant daarvan is dat veel mensen zich meer zijn gaan verdiepen in hun hobby’s en in investeren. Eén van de gevolgen van die ontwikkeling is een enorme prijsstijging in verzamelobjecten. Deze prijsstijgingen worden alleen maar versterkt door het feit dat er nooit meer nieuwe versies bijkomen en de bestaande oplage steeds blijft dalen. Wil jij weten voor welke verzamelobjecten de verzamelaars het meest over hebben? Lees dan verder.

Oldtimers

Met de duurste oldtimer ooit geveild voor 135 miljoen Euro hoort de oldtimer absoluut thuis in deze lijst. Oldtimers genoten zelfs zoveel populariteit dat Transporting Wheels volledig was volgeboekt voor Autotransport van Duitsland naar Nederland. Die 135 miljoen werd overigens neergeteld voor een prototype van Mercedes Benz, waar er maar twee van zijn gemaakt. De duurste auto, gemaakt voor de weg, is de Ferrari GTO 250, die destijds voor omgerekend 60 miljoen dollar van eigenaar wisselde.

Verzamelkaarten

Karton met opdruk: een miljoenen business. Alhoewel de waarde niet het hoogst is van alle verzamelobjecten, horen de kaarten zeker op deze lijst. De productiewaarde van deze verzamelkaarten is namelijk het laagst van alle verzamelobjecten. Voor deze stukken karton is zelfs een keer meer dan een miljoen euro geboden. Als jij in 1995 Magic: The Gathering hebt gespeeld is het dus zeker raadzaam om even op zolder te kijken of er nog Alpha of Beta kaarten in je oude verzameling zitten. Ook Pokémonkaarten, met een hoogste veilingopbrengst van ruim 3 ton voor één kaart, kunnen een fortuin waard zijn als je de juiste kaarten hebt in goede staat.