Een nieuwe hobby: werken in de tuin

De winter is niet per se het beste seizoen om te beginnen met het ontwikkelen van deze hobby. Het is echter wel het beste moment om erover na te denken hoe je het de volgende voorjaar aan gaat pakken! Beginnen jouw groene handen al te jeuken? Dat is goed te begrijpen. Mogelijk heb je al een plan liggen waarvan je niet kunt wachten dat het gerealiseerd gaat worden.

Maar, hoe pak je het aan? Waar begin je en met welke dingen moet je rekening houden? Daar lees je meer over in dit blog.

Er is een idee, nu nog het plan

Stel jezelf eens jouw tuin voor van het komende jaar. Zie je… een nieuwe pergola? Of een geweldig mooie overkapping van vuren hout? Wil je graag een nieuw terras aanleggen of een prachtige lounge hoek maken met een vuurkorf of BBQ in het midden? Wat idee ook is, je moet eerst een plan maken voordat je het tot uitvoering kan brengen. En daar is de winter uitermate geschikt voor.

Het eerste wat je doet is nagaan wat je allemaal gaat doen. welke acties moet je ondernemen voordat jouw project gerealiseerd kan worden? Is het bijvoorbeeld het afgraven van de tuin? Zorg dan dat je op tijd een graafmelding maakt. Een Klic melding doen regel je gemakkelijk en snel via de KlicApp. In deze app heb je alle informatie die je nodig hebt voor het afgraven van jouw tuin in één handomdraai gevonden. De documenten die aangeven waar leidingen en kabels liggen kan je niet makkelijker tevoorschijn toveren.

Doe je de Klic melding via Klic App? Let op dat Klic App data levert via het Kadaster, maar niet handelt voor of namens het Kadaster.

Plan is af: nu de uitvoering nog!

Zodra je eenmaal in kaart hebt gebracht welke stappen er allemaal ondernomen moeten worden voordat het project afgerond kan worden, is het tijd om na te gaan wat je allemaal nodig gaat hebben.

Is het een paar extra handen? Een bulldozer of een afvalcontainer? Probeer alles tot in de puntjes uit te stippelen, zodat je niet voor onverwachte verassingen komt te staan. Bovendien is het wel lekker ook, toch om je complete project al van te voren uit te werken? Voorpret is al het halve werk.

Zo, dat was het dan. Meer goede tips over wat je moet doen voordat je aan jouw nieuwe hobby begint aankomende zomer kunnen wij jou niet geven. Wel kunnen we je nog even veel succes wensen. Bij deze, veel succes het komende jaar!