Een eigen boot? Deze accessoires moet je daar zeker bij hebben!

biminitop

Als je een boot koopt wil je natuurlijk dat de boot zo goed mogelijk en lang op het water kan varen. Denk aan een biminitop tegen regen, wind en zonlicht. Een goede top zorgt ervoor dat je veilig en in de schaduw op de boot zit. Een goede biminitop bestaat uit een polyester doek met UV bestendige werking. Verder zijn de frames van aluminium en zijn makkelijk op de boot te monteren. Er zijn diverse series van deze overkappingen. De meest luxe serie heeft aan alle kanten een grote stevigheid. Dus ook tijdens het varen kunnen deze tops overeind worden gezet. Er zijn diverse breedtematen te koop. Ook krijg je er een opberghoes bij zodat je hem makkelijk mee kunt nemen. Meet altijd eerst de bootmaten voordat je een top overkapping aanschaft.

biminitop

Boothoezen en andere onderdelen

Om jouw boot te beschermen tegen vuil en schade kun je deze afdekken met een boothoes als je deze niet gebruikt. Net als bij een biminitop blijft je boot droog van binnen als het regent. Ook worden onderdelen minder heet in de felle zon. De type boothoezen lopen uiteen in kwaliteit. Zo heb je prima budgethoezen voor de boot, maar ook premium hoezen die een goede bescherming bieden tegen stof, regen en schade tijdens het transport. Een Hollex hoes premium bestaat uit waterbestendig polyester met een gewicht van 250 gram per vierkante meter. Hij heeft een stuk meer eigenschappen dan de basic Nylon boothoezen die een stuk goedkoper zijn. De hoezen kunnen op stalling prima in zowel zomer als wintermaanden worden gebruikt.

Zoek je extra comfort? Ga dan voor zachte bootstoelen om op te zitten. Denk aan een bootstoel met vinyl kussens. Zeker als jouw boot harde houten banken heeft is een bootstoel een comfortabele aanwinst. Maak je boot compleet met tafels om aan te dineren en bekerhouders. Verder kun je kiezen voor diverse sanitaire voorzieningen, verlichting en bootbeslag. Oude roestige onderdelen moeten eens in de tijd worden vervangen. Dit was nog maar een kleine greep uit het ruime aanbod van boot accessoires.