Een nieuwe e-step gezocht? Koop er één met deze kenmerken

elecktrisch e-step met zadel

Wanneer je van plan bent een elektrische e-step met zadel te kopen, dan sta je hoe dan ook op het punt een goede keuze te maken. E-steps zijn immers vervoermiddelen met een milieuvriendelijke signatuur. Bovendien is een e-step niet al te duur in aanschaf en al helemaal niet tijdens het gebruik, want je hoeft dit voertuigje niet steeds van nieuwe brandstof als benzine of diesel te voorzien. Om het maximale uit je e-step te halen is het wel van belang de juiste keuzes te maken bij de aanschaf. Lees hieronder aan welke kenmerken een goede e-step volgens ons moet voldoen.

Goedgekeurd door RDW

In de eerste plaats moet de e-step die je koopt zijn goedgekeurd door de Dienst Wegverkeer, oftewel de RDW. Als je step namelijk niet is goedgekeurd, dan mag deze in principe niet op openbare wegen en paden gebruikt worden.

Grote mate van robuustheid

Het is aan te raden een e-step te kopen met een frame dat stevig in elkaar zit. Dit verkleint de kans op schade en gebreken in de loop der maanden of jaren namelijk aanzienlijk. Een e-step met een robuust frame kan bovendien veel langer mee.

Accu met groot bereik

Belangrijk om op te letten is ook de accu van de e-step, en dan met name het bereik ervan. Dit bereik moet namelijk voldoende zijn voor de afstand van de ritten die je ervoor in gedachten hebt.

elecktrisch e-step met zadel

Zadel

Tenslotte is het voor je eigen comfort, vooral als je van plan bent ook langere ritten op je e-step te maken, een exemplaar te kopen dat is uitgerust met een zadel.