Een woningrenovatie aanpakken

Limtrade

Overweeg je een woningrenovatie via Limtrade? Deze vijf tips kunnen helpen bij het besluitvormingsproces.

Limtrade

Tips voor het plannen

1. Ontvang aanbevelingen. Persoonlijke aanbevelingen van een professioneel als Limtrade die meerdere renovaties hebben ondergaan, kunnen nuttig zijn. Zij kunnen alle advies geven die je nodig hebt om het project vlekkeloos te laten verlopen.

2. Pak eerst structurele defecten aan. Deze problemen moeten worden aangepakt voordat ze grotere problemen worden. Een lekkend, ongecontroleerd dak of een elektrisch probleem kan bijvoorbeeld op de lange termijn dure (en grotere) problemen veroorzaken.

3. Ken het einddoel. Is dit een renovatie die bedoeld is om de inruilwaarde te verhogen? Of is het om het comfort voor zowel korte als lange bewoning te verbeteren? Overweeg de toestand van de omliggende huizen in de buurt om te evalueren wat geschikt is. Ontdek welke renovaties als een goed investeringsrendement worden gezien.

4. Stel een budget in. Een huisrenovatiebudget moet de tarieven voor materialen, bouwvergunningen, decoratieve afwerkingen en arbeid omvatten. Begin met het opstellen van een budget en vervolgens het veiligstellen van de financiering. Het is raadzaam om minimaal 10% van het budget te reserveren voor onverwachte kosten.

5. Maak een tijdlijn. Zodra een startdatum is vastgesteld, moet de aannemer vervolgens de hoeveelheid tijd berekenen die nodig is voor elk deel van het project. Prioriteiten kunnen worden ingesteld en gelijktijdige taken kunnen worden geïdentificeerd. Er moet tijd worden opgenomen voor verzending en levering van materialen.

Heb je hulp nodig bij je woningrenovatie? Neem dan contact op met Limtrade!