Handige tips voor wax stempel-fans

Vind je het leuk om jouw brieven, uitnodigingen of cadeautjes net dat beetje extra te geven? Hou rekening met dan eens om een wax stempel set te gebruiken. Met zo’n set zetje in een handomdraai een unieke en persoonlijke zegel op jouw poststukken. Maar hoe vind je nu een goede set? Hierbij geven we je vijf tips waar je op kunt letten bij het kopen van een wax stempel set.

Kies voor een complete set

Het eerste wat je dient te overwegen is hoeveel je wilt investeren. Een goede wax stempel set omvat in ieder geval een stempel, wax en een lont om de wax aan te steken. Meestal worden er ook wax lepels en extra lonten bijgeleverd. Veiligheid is daarbij ook belangrijk. Kies dus voor een set met een goede handleiding en een aangewezen veiligheidszone, zodat je veilig kunt experimenteren.

Kies de grootte van de stempel

Kies de grootte van de stempel die het beste bij jouw toepassingen past. Hoe groter de stempel, hoe sneller het proces zal gaan, maar let erop dat je nog steeds perfect zich hebt op wat je doet. Bij kleinere stempels kan je veel meer details aanbrengen en kan je ook mooiere letters gebruiken.  Het houten handvat van de stempel is belangrijk om langdurig gebruik te garanderen. Kies daarom voor een goede kwaliteit hout en bekijk of deze goed in de hand ligt.

Kies een goede wax

Wax is verkrijgbaar in vele kleuren en afwerkingen. Sommige sets bevatten alleen traditionele rode wax en soms kan je kiezen tussen gladde of korrelige afwerkingen. Kies de kleuren die het beste passen bij jouw projecten of bijvoorbeeld bij het thema van jouw uitnodigingen. Kijk bij aanschaf of de wax gezegeld blijft zonder beschadiging gedurende langere tijd.

Kies het juiste papier

Zorg dat je papier kiest wat een zwaardere kwaliteit heeft voor een maximaal resultaat. Het is belangrijk dat de zegel goed blijft zitten en niet scheurt wanneer het door de post gaat. Kies bijvoorbeeld voor getextureerd papier  of handgemaakt papier en vermijd standaard printerpapier.

Let op het onderhoud van de stempel

Net zoals bij elk ander gereedschap, dien je ook een wax stempelset schoon te nmaken na elk gebruik. De meeste stempels zijn ontpdukbare, zodat het eenvoudig is om de wax en het restmateriaal te verwijderen. Vermijd het gebruik van water op de stempel, dit kan het hout beschadigen. Zorg ervoor dat de stempel droog en schoon blijft.

Samenvatting

Een wax stempel set is een goede investering voor mensen die een persoonlijke touch willen geven aan hun brieven, uitnodigingen of cadeauverpakkingen. Door rekening te houden met de vijf tips die ik hierboven heb gegeven, kun je een goede set kiezen voor jouw projecten. Zodra je in bezit bent van een goede wax stempel set en een beetje ervaring hebt opgedaan, zul je versteld staan ​​van de resultaten die je kunt bereiken.

Bron: JessyAtSea