Hout is een mooi materiaal om te gebruiken in het hobby schuurtje. Je kan hout bewerken zoals je zelf wilt en je kan er letterlijk alles mee maken. Hout is niet voor niets een geliefd materiaal bij hobbyisten. Het vaakst worden voor hobbyklussen materialen gebruikt die al in bezit zijn of over zijn van andere klussen. Naast het hout dat over is gebleven van andere klussen worden materialen vaak ingekocht bij een bouwmarkt zodat alle benodigdheden in één keer kunnen worden gescoord en zo snel mogelijk kan worden begonnen met klussen. Het hout dat meestal wordt gekozen is tuinhout. Hobbyisten kiezen vaak voor dit houtsoort omdat dit hen word aangeraden maar weten vaak niet precies waarom.

Wat is tuinhout dan eigenlijk?

Tuinhout is een hout dat lang goed blijft in de buitenlucht. Het hout is dus bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Tuinhout is een verzamelnaam voor meerdere soorten hout, het gaat hier om een grote variatie in houtsoorten. Tuinhout kan worden ingedeeld in 5 duurzaamheidsklasse. Deze klassen geven aan in hoeverre het hout goed blijft in bijvoorbeeld weersomstandigheden en hoe lang het mee zal gaan. Duurzaamheidsklasse 1 tuinhout is het beste tuinhout dat je kan krijgen omdat dit het langste mee zal gaan en zich goed houdt in alle omstandigheden. Duurzaamheidsklasse 5 tuinhout gaat daarentegen korter dan 5 jaar mee als dit onbewerkt in de grond wordt geplaatst. Dit hout wordt dan ook vaak gebruikt op plaatsen waar het niet in contact is met de grond.

Wat moet is voor u het beste hout om te gebruiken

Om te bepalen welk hout voor welke klus nou het beste is om te gebruiken hangt af van wat er mee word gedaan en wat de functie word van het hout. Het is daarom aan te raden om voordat je aan een klus begint goed te bedenken wat je gaat maken en welke materialen hiervoor nodig zijn.

Bron: Houtdirect