Hoe bereid je je voor op het jachtseizoen?

Liefhebbers van jagen, die je regelmatig in de jachtwinkel vindt, kunnen tussen bepaalde datums de jacht openen op hazen, fazanten, eenden, duiven en konijnen. Meestal vinden deze periodes plaats tussen augustus en januari. De rest van het jaar kun je je jachtkleding en jachtbenodigdheden weer in de kast hangen. Wanneer je alleen schiet in de jachtperiodes, kun je door de tijd dat je niet kunt jagen uit vorm raken. Om toch in vorm te blijven zijn er bepaalde mogelijkheden die je het hele jaar door kan blijven uitoefenen. Wil je dus in vorm blijven en je goed voorbereiden op het jachtseizoen, dan zijn de volgende activiteiten het proberen waard. 

Kleiduifschieten

Kleiduifschieten is een sport die zich in de buitenlucht afspeelt. Bij deze sport probeer je door middel van het schieten met een hagelgeweer schijfjes kapot te schieten. Deze schijfjes worden de lucht in gelanceerd door een machine. Deze sport is geïnspireerd op de jacht op eenden, duiven, hazen en konijnen. 

Paintballen

Een andere activiteit waar je kan oefenen met schieten is paintballen. Deze activiteit is populair onder jongeren en bij vrijgezellenfeesten, maar er zijn ook professionele teams die tegen elkaar strijden in paintball. Met deze activiteit schiet je met verfballetjes op spelers uit het andere team. Daarbij kun je verschillende spellen spelen, zoals verover de vlag, last man standing of free for all. 

Hunting simulator

Hunting simulator is een op waarheid gebaseerde jacht simulatie waarin je uren en uren kunt doorbrengen in de wildernis. Het is te spelen als een videogame. Op die manier kun je je thuis vanuit je luie stoel toch goed voorbereiden op het jachtseizoen.