Hoe maak je je eigen kleding?

Kleding maken

Door de stijgende prijzen en de toenemende inflatie in de aankomende economische crisis is het van belang om te besparen waar het mogelijk is. Kleding is vaak duur, maar wanneer je de tijd hebt om je eigen kleding te maken, kan je maandelijks onderaan de streep veel goedkoper uit zijn. Heb je geen idee hoe of waar je moet beginnen? Lees dan deze blog!

Stoffen

Stoffen kunnen onderverdeeld worden in twee categorieën, namelijk geweven stoffen en gebreide stoffen. Voor een beginner is het het beste om te starten met geweven stoffen. Geweven stoffen rekken namelijk nauwelijks mee, in tegenstelling tot gebreide stoffen. Bij een eerste kennismaking met het maken van je eigen kleding zijn gebreide stoffen een no-go.

Begin niet te ingewikkeld

Veel mensen beginnen veel te ingewikkeld en starten met een feestelijke jurk of een maatpak. Echter ligt het maken van deze kledij ver boven de basistechnieken. Begin met iets simpels, zoals een rok, met leuke patronen. Er zijn zat patronen te vinden op Pinterest. 

Cursus

Een cursus is super handig om te volgen wanneer je begint met je eigen kleding maken. Vanuit de cursus krijg je uitleg over de basistechnieken van een ervaringsdeskundige. Een cursus kan zowel fysiek als online plaatsvinden. Er zijn zat online tutorials te vinden op YouTube die je genoeg leert over de basics. 

Meten

Zoals vele wetenschappers altijd al zeiden: meten is weten. Voor het maken van kleding geldt dit ook. Afmetingen zijn ongelooflijk belangrijk voor een juiste pasvorm. Wanneer je het lastig vindt om de afmetingen te bepalen, dan kan je altijd kijken bij de website van De Bijenkorf. Zij geven namelijk goede tips om de afmetingen te kunnen achterhalen.