Hoe werkt Suppen?

Kind suppen

Suppen is een watersport waarbij de supper rechtop op een SUP-board staat en zich vooruit beweegt door een lange peddel door het water te duwen. Suppen wordt al veel gedaan als hobby, maar ook als sport groeit het hard in populariteit. Wil je zelf kunnen suppen waar en wanneer je maar wil? Een sup board kopen doe je bij Fresh Waves.

Hoe sup je?

Suppen doe je dus op een sup board. Dat is een grote ‘surfplank’ van 3 – 4 meter. Vaak zijn ze van hol kunststof, maar ze kunnen ook opblaasbaar zijn. Het is natuurlijk geen surfplank, daarom heeft hij ook een andere naam. Een sup board is veel lichter dan een surfboard en is veel stabieler. Je beweegt je voort door te peddelen. De peddel is lang, zodat je staand makkelijk het water kunt bereiken. Let voor je comfort op dat je een peddel neemt die past bij je lengte.

In het begin voelt het heel erg onwennig om op de wiebelende plank te staan in het water. Je balans bewaren is echter vrij makkelijk. De grote plank blijkt nog vrij moeilijk om om te laten slaan. Dit komt door het grote formaat van de plank en de grote luchtinhoud van het board. Mocht het nou niet lukken om te gaan staan of durf je dat niet, dan kun je er ook voor kiezen om eerst op je knieën te blijven zitten totdat je de balans hebt gevonden.

Waar kan je suppen?

In principe kun je overal suppen zolang er water is. Het is echter, zeker voor een beginner, aan te raden om niet alleen wilder water op te gaan. Een stadsgracht is ideaal om het te leren, omdat het water heel rustig is. Op stromend water suppen is natuurlijk veel moeilijker om je balans te bewaren.