Leuke traktaties voor de kinderopvang

Hoera, je kleine is jarig! Dat betekent niet alleen een kinderfeestje, maar ook trakteren op school of op de kinderopvang in Enschede. Zit je in de stress en weet je niet zo goed welke traktatie je moet maken? Of moet je last minute nog wat bedenken? Wij helpen je uit de brand met deze leuke ideeen voor kindertraktaties!

Monster popcorn

Met popcorn kun je heel simpel superleuke traktaties maken! Bijvoorbeeld deze monster popcorn. Wat heb je nodig? Popcorn (kant en klaar is het makkelijkst), poedersuiker, groene of blauwe voedingskleurstof en eetbare oogjes. Gooi de popcorn in een grote bak, meng vervolgens de poedersuiker met een paar druppels water en de groene of blauwe voedingskleurstof en giet dit over de popcorn. Meng goed en laat het uitharden. Strooi daarna de oogjes over de popcorn en je bent klaar! De groene popcorn doet denken naar de film Monsters en Co, terwijl de blauwe popcorn meer wegheeft van Koekiemonster.

Eikeltjes van Chocozoenen

Een fantastische traktatie als je kindje jarig is in de herfst! Deze eikeltjes van chocozoenen spelen helemaal in op het seizoen en zijn eenvoudig te maken. Je hebt alleen chocozoenen, mini stroopwafeltjes en cocktailprikkers nodig. Rijg eerst het stroopwafeltje aan de cocktailprikker en duw het daarna door het wafeltje van de chocozoen. Je kan het bord of de schaal waar je ze op presenteert nog opleuken met wat eikenbladen van papier. Zo maak je de beleving van de traktatie compleet! 

Spekijsjes

Op ijsjes trakteren kan nog wel eens een smeerboel worden. Dus daar hebben we iets op gevonden! Haal spekjes, ijshoorntjes en vlaggetjes in huis. De ijshoorntjes vind je in het bakkersschap van de supermarkt of online. Vul de hoorntjes met spekjes, decoreer met een vlaggetjes en je hebt een vrolijke vervanging voor een ijsje. 

Zorg dat je voldoende traktaties maakt voor iedereen, niet alleen de kinderen, maar het is ook wel zo leuk om voor de leidsters van de kinderopvang een extra traktatie mee te nemen!