Met deze tips boek je resultaat tijdens het sporten

Wanneer je gaat sporten of al een tijdje bezig bent, wil je natuurlijk het beste resultaat. Zichtbaar goede resultaten duren alleen lang, je zult hier dus niet leze dat je binnen aanzienbare tijd bijvoorbeeld een sixpack creëert. Integendeel, we willen slechts een paar dingen benadrukken die u zullen helpen om iets sneller resultaten te bereiken.

Stel een doel op en maak duidelijk wat je wil bereiken

Voordat je begint, is het belangrijk om te weten of je wilt sporten om aan te komen of af te vallen en wat je doelen zijn. Als je dit in gedachten houdt, zal het gemakkelijker voor je zijn om aan de slag te gaan. De doelen die je stelt zijn net zo nuttig als de motivatie om tot het uiterste te gaan!

In een calorietekort of -overschot eten

Als je wilt afvallen is het naast sporten ook mogelijk om je voeding aan te passen. Alleen het gezonde is vanzelfsprekend, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je ook minder calorieën binnenkrijgt dan normaal. Evenzo, als je spieren wilt krijgen, moet je meer eten dan normaal. Uw dieet is 70% en lichaamsbeweging is 30%. Eten is daarom erg belangrijk.

Kracht trainen of cardio doen?

In principe kun je in beide gevallen het beste zowel cardio- als krachttraining doen. Duurtraining voor gewichtsverlies is leuk als je het doet met lichtere gewichten maar met meer herhalingen. Het zorgt ervoor dat je meer beweegt. Wanneer u aankomt, is het doel om uw gewicht te verhogen en hetzelfde aantal herhalingen te behouden, zodat u na elke training kracht opbouwt. Cardio voor het opbouwen van spieren is net zo goed als een warming-up. Cardio kan prima op een goede loopband.

Naar de sportschool of toch liever thuis?

Je kunt beide kiezen, het voordeel van de sportschool zijn natuurlijk alle mogelijkheden. Het voordeel van thuis sporten is dat je de drempel om naar de sportschool te gaan wegneemt. Als u voor thuissporten kiest, is het beter om kwaliteitsapparatuur te kiezen. Heb je er thuis een mooie ruimte voor? Neem dan een kijkje op de website van Tunturi.