Nieuw elan geven aan je fotocapaciteiten? Neem een RF lens

RF lens

Als je nieuw elan wilt geven aan jouw capaciteiten op het gebied van foto’s maken, dan is het aanschaffen van een RF lens van Canon zeker de moeite van het overwegen waard. De juiste RF lens vinden voor jouw camera kan lastig lijken, maar vergeet hierbij niet dat ze hoe dan ook allemaal een speciale aansluiting hebben waarmee een koppeling met alle fullframe systeemcamera’s mogelijk is. De afkorting RF staat voor Re-imaginated Focus. In de volgende alinea’s lees je hoe je optimaal van deze bijzondere lens kunt profiteren.

rf lens

Het nut van een instelring

Welke variant RF lens van Canon je uiteindelijk ook neemt, je hebt hoe dan ook het voordeel van diverse specialistische functies die deze lenzen met zich meebrengen. Veel van deze lenzen hebben bijvoorbeeld een instelring. Als je regelmatig fotoshoots hebt waarbij je razendsnel de instellingen wilt veranderen voor het maken van die ene perfecte foto, dan is het zeer aan te raden een lens met zo’n instelring te nemen. Met deze ring is het vlug wijzigen van instellingen namelijk mogelijk, en dat nog op een gebruiksvriendelijke manier ook. 

Overweeg er een objectief bij te nemen

Een objectief krijg je er normaal gesproken niet gratis bij als je een RF lens koopt. Evenwel zijn er wel tegen toegankelijke prijzen Canon RF objectieven verkrijgbaar. Een objectief is natuurlijk ideaal als je met enige regelmaat portretfoto’s maakt. Objectieven die bij RF lenzen passen kunnen een zoomlens en/of een primelens hebben.