Soorten motorlaarzen die geschikt zijn om mee te rijden

motorlaarzen

Naast een helm zijn motorschoenen, en dan in het speciaal motorlaarzen, ook echt onmisbaar als het gaat om een motoruitrusting. De juiste motorschoenen zorgen er namelijk voor dat de voeten en enkels goed beschermd worden tijdens het motorrijden. Wel zijn er verschillende soorten motorschoenen te verkrijgen. Deze hebben allemaal hun eigen eigenschappen en voordelen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor motorschoenen die echt speciaal voor motorrijders gemaakt zijn, maar ook voor speciale wandelschoenen die goede bescherming bieden. Zo kun je dus gaan voor verschillende soorten motorschoenen die voldoen aan je eigen wensen.

motorlaarzen

Speciale motor schoenen of laarzen

Je kunt natuurlijk kiezen voor speciale motor schoenen of laarzen die echt gemaakt zijn om mee te motorrijden. Deze schoenen beschermen vaak extra goed op het moment dat er een ongeluk gebeurt. Daarnaast zijn deze schoenen altijd gemaakt van speciale materialen die goed tegen wrijving kunnen en niet zo snel slijten. Ook hebben ze vaak sterkere neuzen en hielen die weer zorgen voor extra bescherming tijdens het rijden. Het voordeel van motorlaarzen is dan weer dat deze natuurlijk een stuk hoger komen dan simpele schoenen en hierdoor ook een groter deel beschermen. 

Wandelschoenen voor tijdens het motorrijden

Ondanks het feit dat wandelschoenen niet speciaal gemaakt zijn voor het motorrijden, kun je deze toch wel gebruiken. Dit komt doordat wandelschoenen vaak van dezelfde materialen gemaakt zijn die ook waterdicht en ademend zijn. Daarnaast hebben wandelschoenen vaak ook een goede grip, wat ook belangrijk is tijdens het motorrijden. Het enige nadeel aan wandelschoenen is dat deze vaak niet zo veel bescherming bieden bij de voeten en de enkels en het daarom toch wordt aangeraden om te gaan voor speciale motorlaarzen of motorschoenen.