Veilig rijden met de motor in de zomer

veilig motorrijden zomer

Heb je een motor gekocht, dan wil je natuurlijk alles eruit halen wat er in zit. De zomer is een geweldige periode om met de motor te gaan rijden. Omdat de temperaturen in de zomer – afhankelijk van waar je heen gaat – de pan uit kunnen reizen, is het belangrijk daar rekening mee te houden. Maar of je nu in de zomer of winter rijdt, we hebben altijd één vaste tip: sluit een goede motorverzekering af. Mocht er iets gebeuren onderweg dan ben je ervan verzekerd dat alles goed geregeld is. Lees hieronder verder voor onze tips om veilig motor te rijden in de zomer.

Draag (de juiste) bescherming

Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar we willen het toch zeggen: draag ook in hoogzomer je beschermende kleding op de motor. Op de motor heb je gewoon je beschermende kleding nodig en kun je je daarom niet zo zomers kleden als iemand die een stukje naar het strand loopt. Je beschermende kleding zal je niet alleen beschermen in een ongeval, maar helpt ook je lichaam om minder snel uit te drogen terwijl je in het warme weer rijdt. Zonder beschermende kleding zou je namelijk (nog) meer zweten.

Natuurlijk wordt er begrepen door iedereen dat je in de winter een warmer pak nodig hebt dan in de zomer. Daarom bestaat er ook beschermende motorkleding speciaal voor de warme dagen. Dit ventileert meer maar zal ook je lichaam beschermen. Alles is te krijgen speciaal voor de zomer: handschoenen, jassen, broeken, helmen. Daarnaast beschermt kleding je ook tegen verbranding in de zon, vergeet dat niet!

Drink genoeg water

Genoeg water drinken – we vergeten het allemaal wel eens. Maar zeker als je in de zomer op de motor zit en veel zweet is dit heel belangrijk. Zorg dat je niet alleen genoeg drinkt voordat je op de motor stapt, maar zorg ook dat je genoeg bij je hebt voor onderweg. En is je voorraad op? Stop dan gewoon bij een benzinestation om niet alleen je motor, maar ook jezelf bij te tanken. En voor de koffiedrinkers onder ons: vergeet niet dat koffie je uitdroogt. Drink dus niet de hele dag koffie – dat werkt juist averechts.