Veilig werken met 2 componentenlijm doe je zo 

2 componentenlijm

Als je twee verschillende materialen aan elkaar wilt hechten dan moet je daar vrijwel altijd lijm voor gebruiken. De beste keuze die je dan hebt, is het gebruiken van 2 componentenlijm. Deze lijmsoort is enorm sterk en kan dus na het aanbrengen tientallen jaren meegaan. Wanneer je met 2 componentenlijm gaat werken, is het enorm belangrijk om te denken aan je eigen veiligheid. Ondanks dat dit een van de beste lijmsoorten is, is 2 componentenlijm schadelijk voor de gezondheid van mens en dier. Dit heeft met de ingrediënten zoals epoxy te maken. Ga je binnenkort met 2 componentenlijm aan de slag? Dan is het verstandig om dit artikel te lezen. Hier vind je meer informatie over hoe je veilig kan werken met deze lijmsoort. 

2 componentenlijm

Draag dikke handschoenen 

Het is belangrijk om altijd handschoenen te dragen wanneer je 2 componentenlijm gaat gebruiken. We raken ons gezicht niet alleen honderden tot duizenden keren per dag aan, maar ook is het mogelijk dat deze lijmsoort terecht komt in je lichaam door contact met je huid. Als je klaar bent is het ook belangrijk om je handen extra goed te wassen, ondanks je handschoenen hebt gedragen. 

Een veiligheidsbril dragen 

Het is ook verstandig om altijd een veiligheidsbril te dragen wanneer je gaat werken met 2 componentenlijm. Dit heeft ermee te maken dat er toch lijm in je ogen kan komen, ondanks de kans dat het ook daadwerkelijk gebeurd vrij klein is. Deze lijmsoort is enorm schadelijk voor je ogen en kan er zelfs voor zorgen dat je blind word. Draag daarom altijd een veiligheidsbril!