Verschillende pianokrukken uitproberen

pianokrukken

Piano spelen is niet voor iedereen weg gelegd. Er zijn ook veel dingen waar je rekening mee moet houden. Zo zul je namelijk ook iedere dag moeten oefenen zodat je zeker weet dat je het goed bijhoudt en dus ook steeds beter wordt. Als je dan kijkt naar de uitrusting heb je naast een piano ook een goede kruk nodig. Pianokrukken komen echter in veel soorten en maten. Kijk bijvoorbeeld naar de kleur, formaat, soort kussen en noem het maar op. Om te beginnen heb je een kruk nodig die bij je piano past. Je kunt namelijk geen witte kruk nemen bij een zwarte piano. Dit zal er niet mooi uitzien en je zult er ook vraagtekens bij krijgen.

pianokrukken

Het materiaal

Als je dan gaat kijken naar welke materialen er allemaal worden gebruikt voor de pianokrukken, zie je ook dat het voornamelijk hout en plastic is wat er wordt gebruikt. Een echte kwalitatieve kruk wordt van houdt gemaakt, maar mocht je geld willen besparen dan is pvc ook nog een oplossing. Als je dan naar het hout kijkt zie je dat je het beste eikenhout of beukenhout kunt gebruiken. Deze houtsoorten zijn namelijk erg sterk en ook zwaar. Dit is ook wat je zoekt bij een kruk. Je wil namelijk niet dat de kruk te licht is. Buiten dat het dus sterker is zal dit ook betekenen dat de kruk meer gewicht aan kan. Zo zul je er dus met twee mensen tegelijkertijd op kunnen zitten.

De poten

De poten kunnen echter ook op een twee manieren worden vastgemaakt. Dit is door schroeven of door lijm. Een kwalitatieve kruk zal worden gelijmd. Dit komt omdat pianokrukken met schroeven zullen gaan piepen als de kruk ouder wordt. Het gepiep is zeer vervelend en ook het laatst wat je wilt bij een optreden.