Wat is de beste strategie voor het spel anno 1800?

Oke dus je hebt Anno 1800 gekocht op Ubisoft Store na een sale maar weet niet wat je ermee aan moet. Gelukkig ben ik een veteraan die begon in Anno 1503 dus lees gauw verder om te kijken wat de beste strategie is voor Anno spellen. Ten eerste moet je altijd een plan maken in welke volgorde je wat ontwikkeld en waar je wat doet. In Anno spellen worden goederen fysiek verplaatst van productie naar een opslagplaats dus het is belangrijk dat je de layout goed optimaliseert. Voor boerderijen is het dubbel belangrijk dat je alle akkers/velden goed aanlegt. Want verspilde ruimte leidt tot lagere productie. Dus dat is één van de belangrijkste dingen. Snap dat het allemaal draait om planning en ontwerp.

Schepen zijn alles

De Anno serie begon als een PC game (maar anno 1800 xbox one is tegenwoordig ook mogelijk) en met een formule uit de jaren negentig volgt het spel een zekere logica. Je begint met een eiland uit te zoeken met je schip. Kies een eiland dat je de grondstoffen geeft voor het begin en grondstoffen die echt essentieel zijn zoals ijzer/tools bijvoorbeeld. Dan ga je later andere eilanden gebruiken om nog meer te produceren want je volk wil meer. Nu wordt het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de transport tussen de eilanden nagenoeg perfect gedaan is. Want als je een schip met specerijen ziet aankomen en het heeft alleen maar touw dan ben je fucked.

Je verslaat andere spelers met economie

Anno spellen hebben nooit de nadruk gelegd op oorlog en meestal volgt oorlog in Anno de volgende logica: Degene die de meeste grondstoffen en geld heeft vindt. Dus het is leuk dat je een strategisch meesterbrein bent en precies weet hoe je moet vechten in spellen als Total War maar in Anno spellen werkt dat niet. Alles wat ik verteld heb moet je uitvoeren tot een perfect niveau en vooral ook sneller dan je tegenstanders. Alleen dan kun je van ze winnen. In Anno 1404 kon je zelfs een stad overnemen door eerst er aandelen in te kopen en dan een hostile takeover te doen. Dan versla je iemand letterlijk met economie.