Wat zijn de mooiste vaargebieden van Nederland?

Zeilboot

Nederland is omringd met water. Ondanks het feit dat er een gigantische droogte heerst in Nederland, zijn er nog steeds genoeg vaargebieden te vinden. Vooral in de zomer is het heerlijk om met een bootje uit te waaien op het water. Er zijn speciale vaarroutes aangelegd in Nederland, maar er zijn ook genoeg open plekken waar je met de boot op kan varen. Wil je weten wat de mooiste vaargebieden van Nederland zijn? Lees dan deze blog.

P.S. Wil jij ook graag het water op, maar heb je zelf geen boot? Dan kan je altijd nog een zeilboot huren bij Enjoy Sailing.

Amsterdamse grachten

In onze hoofdstad vind je allerlei prachtige grachten waar je doorheen kan varen. Het is zelfs zo populair, dat er een toeristische attractie van is gemaakt. De gehele grachtengordel is geopend voor hobbyisten die het leuk vinden om te varen. Als je op de grachten vaart, dan krijg je een heel ander perspectief van de oude kerken en de mooie herenhuizen. Je kan ook op talloze plaatsen aanmeren en stoppen voor een lekkere en voedzame lunch. 

Elfstedentocht

Ieder jaar hoopt een groot deel van Nederland dat de Elfstedentocht eindelijk weer een keer door kan gaan. En sinds 1997 wordt dat grote deel ieder jaar weer teleurgesteld. Om toch nog te kunnen ervaren hoe het is om de Elfstedentocht af te leggen, kun je een bootje huren. Je kan onderweg stoppen om de typisch Hollandse etenswaren te nuttigen. Ook kan je een beetje cultuur snuiven bij het Fries Museum en het Scheepvaartmuseum.