Wat zijn de populairste groenten om te kweken?  

In de tijd waarin het coronavirus zijn rondgang deed, kregen we te maken met allerlei extreme maatregelen vanuit de overheid. Door die maatregelen is er veel veranderd. Mensen konden hun sport of hobby niet meer beoefenen. De sportscholen werden gesloten, restaurants gingen dicht en ook attractieparken konden niet meer worden bezocht. We zijn dus op zoek gegaan naar nieuwe hobby’s waarbij je, ondanks de maatregelen, toch geen last had van beperkingen. Enkele voorbeelden zijn mountainbiken, puzzelen en tuinieren. Na de tijd van corona is het tuinieren bij veel mensen blijven hangen. Een moestuin werd door velen aangelegd en deze wordt nog steeds bijgehouden. Zelfs broeikassen of tuin kassen werden in de achtertuin geplaatst voor deze hobby. Toch zijn niet alle groenten makkelijk om te kweken. De groenten die makkelijk te kweken zijn, zijn meestal ook de populairste groenten, maar welke zijn dat dan? Lees het in deze blog. 

Radijs

Een van de makkelijkste groenten om in je eigen moestuin te kweken is radijs. Met deze plant kan het moeilijk misgaan. Na zes tot acht weken kun je deze groente zelf al oogsten, dus als je een beginner bent bij het tuinieren, dan is dit een echte aanrader. 

Rucolasla

Een andere groente die makkelijk te kweken is in je eigen moestuin is rucolasla. Deze groente kiemt snel en eenvoudig in de zon. Zorg er wel voor dat deze groente genoeg water krijgt, want de groente kan snel slap gaan hangen. 

Spinazie

Ook spinazie is een echte aanrader voor in de moestuin. Deze groente zaai je in een bedje, geef je veel water en na acht weken kun je al genieten van de spinazie uit eigen tuin.