Wat zijn de voordelen van een oldtimer motor? 

Op de warme en droge dagen in de lente en de zomer zie je steeds meer motoren op de weg. Misschien valt dit je niet persé op, maar als er een klassieker voorbij komt rijden, dan kan dat vaak wel je aandacht krijgen. Oldtimer motoren zie je niet heel vaak, het zijn motoren die veel waard zijn en er over algemeen heel mooi uitzien. Wanneer mag een motor een oldtimer worden genoemd? Dan moet de motor aan een aantal voorwaarden voldoen. De motor moet ouder zijn dan dertig jaar en de motor moet zo veel mogelijk in originele staat zijn. Waarom zijn er zoveel mensen die zo’n motor zouden willen hebben? Niet alleen om zijn uitstraling, maar ook vanwege de voordelen die de motor met zich meebrengt. Over die voordelen kun je lezen in dit artikel. 

Goedkoper in de verzekering

Niet alleen gewone motoren moeten worden verzekerd, maar een oldtimer motor verzekeren is ook verplicht. Toch zijn oldtimer motoren veel goedkoper in de verzekering dan gewone motoren. De reden hiervan is dat op een oldtimer motor veel minder vaak wordt gereden dan op een gewone motor. Je bent hier over het algemeen ook veel zuiniger op. Ben je nog op zoek naar een goede verzekering voor de motor? Kijk dan eens op de website van Direct Motor Verzekeren

Hobby

Een oldtimer motor verdient veel aandacht. Deze motoren moeten goed worden onderhouden. Daarbij is ook wel enige kennis vereist en dat is niet voor iedereen weggelegd. Omdat er veel tijd in gaat zitten is een oldtimer motor een echt verzamelobject voor de hobbyist. 

Waardevol

Een oldtimer motor is niet alleen mooi om te zien. De waarde van deze motoren ligt ook vaak hoog. Dit komt omdat de onderdelen van deze motoren meestal origineel zijn en omdat het echte klassiekers zijn.