Zaknaaigarens: Hoe een draadje het verschil kan maken

Garen voor zaksluiting

Succesvolle producenten besteden veel aandacht aan details. Het zijn de kleine dingetjes die bij elkaar het verschil maken; de details van het eindproduct, het productieproces, materialen en de tevredenheid van de werknemers. 

Een concreet voorbeeld van een belangrijk detail is bijvoorbeeld de verpakking van een product. Niet alleen moet de verpakking het product beschermen, maar het moet ook gemakkelijk zijn voor transport, de aandacht trekken van de klant en bovendien snel en gemakkelijk te sluiten en openen zijn. 

Neem bijvoorbeeld zakken voor bulkproducten, zoals aardappelen, rijst, cement, potgrond, houtskool en meer. Er zijn zakken van papier, polyester, jute, etc. Deze zakken worden gewoonlijk dichtgenaaid en de kwaliteit van de naad is afhankelijk van de kwaliteit van het naaigaren.

Garen voor zaksluiting

Zaknaaigarens tellen mee

Het garen voor zaksluiting van bulkproducten is een belangrijk detail op verschillende niveaus. Het moet namelijk:

  • Sterk genoeg zijn. Als het garen breekt, zal de zak openen en de producten eruit vallen. Dit kan tot grote problemen lijden tijdens het transport.
  • Duurzaam zijn. Als de zakken met producten lange tijd opgeslagen worden, mag de draad ondertussen niet verduren.
  • Veilig zijn voor voedselproducten. Als het gevaarlijke chemicaliën bevat, is het niet bruikbaar voor zakken waarin voedsel opgeslagen wordt. 
  • Knoop- en pluisvrij zijn. De werknemers die de zaknaaimachines bedienen, moeten hun werk snel en gemakkelijk kunnen doen zonder dat de draad vastloopt of blijft hangen.

Natuurlijk zijn er ook verschillende dikten, gewichten en kleuren nodig bij verschillende soorten en formaten zakken. Een standaard touwtje zal niet werken .

Het productieproces optimaliseren

Succesvolle producenten proberen altijd het productieproces te optimaliseren en kijken dan naar het hele proces om te zien waar de productiviteit verhoogd kan worden. De kleinste veranderingen kunnen op grote schaal een enorm verschil maken. Een werknemer die moeite heeft met het sluiten van de zakken, omdat het garen voor zaksluiting pluist, rafelt of afbreekt, zal de hele keten vertragen. Daarbij kunnen er producten verloren gaan als de verpakking niet voldoende bescherming biedt.

Gelukkig is dit detail in de productieketen heel gemakkelijk op te lossen door hulp van een specialist in te roepen. Deltafil is een hyper-gespecialiseerde maker van zaknaaigaren die ook advies geeft over het garen. 

Met het juiste garen, van de juiste materialen, dikten, rekbaarheid en met het juiste oliepercentage kunnen producenten dit gedeelte van het productieproces verbeteren. Zo wordt de kwaliteit verhoogt, zijn de werknemers in dit onderdeel van het proces meer gemotiveerd en kan er sneller geproduceerd worden. En dat alles dankzij een draadje.